IMG_1595 (Custom)Groep 4b en 5 zijn donderdag 13 november naar Ecomare geweest.
Met 6 auto’s reden we naar Ecomare. Daar aangekomen werden we bij de deur al
opgewacht door een tovenaar/heks. Hij vertelde dat we aan het einde van deze dag allemaal een beetje konden toveren.
We volgden de tovenaar en kwamen uit in het huisje gemaakt van leem dat tegen de duimen aan staat. Daar keek de tovenaar in zijn glazen bol en vertelde ons dat hij een boom zag die wel iets extra’s kon gebruiken. Daar konden wij bij helpen.
In groepjes van 4 gingen we met een mandje op pad. We zochten schelpen, bladeren, takjes, besjes e.d. Ook maakte we ondertussen het duinpad schoon door afval weg te halen.
De tovenaar liet ons onderweg allemaal bijzonderheden zien. Zo kwamen we bij een soort vijvertje. De tovenaar proefde het water en kwam tot de ontdekking dat het zoet water is. Ook leerde de tovenaar ons wat je wel en niet uit de natuur kunt eten, keken we met spiegeltjes onder alles wat we tegenkwamen en kwamen we uiteindelijk bij DE boom aan.
Door middel van een ceremonie waarbij we en bepaalde toverspreuk moesten opzeggen, hielpen we de boom ‘beter’ te worden.
Op de terugweg zochten we in de duinen nog even een plekje om uit te rusten. We waren allemaal een paar minuten helemaal stil!
Weer terug bij het hutje van de tovenaar mochten wij ook in een soort glazen bol kijken. Daar zagen we een zeehond in. De tovenaar vertelde dat de bruinvissen en de zeehonden straks gevoerd werden.
Na het eten en drinken zijn wij van de Bruinvis school als afsluiting van deze super ochtend  bij het voeren van de bruinvissen gaan kijken.

Gemaakte foto’s zijn te vinden in het fotoalbum.