Bekijk de uitzending op Z@applive gemist:

http://gemi.st/15305863

Afgelopen dinsdag was het zover! Z@pp-live! Wekenlang hebben de kinderen van groep 7 uitgekeken naar deze dag, evenals de juffen. Onze ’40 minutes of fame’ waren dichterbij dan ooit! Alleen een busreis en een bezoek aan het museum ‘Beeld en Geluid’ stonden ons nog in de weg. Nou ja, in de weg, het was natuurlijk allemaal één groot feest!

Als u onderstaande link aanklikt, kunt u de foto’s van de sterren van de Bruinvis bekijken!

https://plus.google.com/photos/110043710641021498738/albums/5856713763166131665

 

Om 20 over 10 stonden we bij de bushalte te wachten op de bus die ons naar het mediapark zou brengen. De buschauffeur van de Connexion schrok wel even toen hij zoveel kinderen bij de halte zag staan, maar gelukkig had hij snel in de gaten dat we niet met hem mee wilden rijden. Niet veel later kwam onze privé DAF met eigen chauffeur (want zo gaat dat bij Bekende Texelaars) aanrijden.  Eerste rang, met een prachtige uitzicht, eten en drinken en met een sfeervol muziekje op de achtergrond vertrekken we uit Oudeschild.  De papa’s en mama’s, een tikkeltje verdrietig uiteraard, zwaaiden ons uit. Halverwege de reis naar de boot halen we groep 7 van de Thijsseschool op. Zij nemen achterin de bus plaats en zorgen voor nog meer gezelligheid. Met spandoeken en liedjes laten beide scholen duidelijk horen wat ze van plan zijn tijdens het Z@pp-duel: winnen!  Na een reis van 2,5 uur komen we aan bij het museum Beeld en Geluid. Onderweg hebben we al genoten van onze lunch (8 boterhammen met pindakaas of heerlijke bolletjes met vlees), dus genoeg energie voor het maken van een film. Een film? Jazeker! We komen niet alleen op de TV, we maken ook gelijk onze eigen filmproductie. We krijgen een verhaal te horen over de Watersnoodramp in 1953. Hierover gaan wij onze eigen film maken. De groep wordt verdeeld in 6 groepjes en zo maakt ieder groepje zijn eigen scene. Met behulp van een camera en een computer (een echte appel!) maken we iedere keer 3 foto’s van een grote bak waarin ons decor is gemaakt. Na het maken van de drie foto’s moeten we de hoofdpersonen en voorwerpen een klein stukje verschuiven. Dit herhalen we ongeveer 30 keer. Al snel krijg je dan een filmpje dat ongeveer 30 seconden duurt. Na 1,5 uur zagen we het resultaat: een 3,5 minuut durende animatie film over de nacht van 31 januari op 1 februari. We waren erg onder de indruk van het resultaat, want een film maken, dat doe je niet iedere dag. En de juf, tjah, die was voor eventjes de regie kwijt…

Om half 4 stond onze DAF met chauffeur op ons te wachten voor de ingang en begon het bij een aantal kinderen al behoorlijk te kriebelen. Eenmaal bij de studio aangekomen, zwaaien we nog even naar Lee Towers en Ron Brandsteder en zien we in de lift de presentator van ‘Hello, Goodbye’ Joris Linssen. Gelukkig zwaaiden ze allemaal terug, want BT’ers moet je niet over het hoofd zien!

Na ruim een uur wachten, plassen, drinken, rennen, kriebels onderdrukken, koekjes eten en een beetje relaxen, worden we bij elkaar geroepen. We krijgen uitleg over het verloop van de live-show, over de quiz en over Jamai en de andere gasten. De Side-kick voor de Quiz werd gekozen, het neefje van Evelien (de presentatrice) Mees was de gelukkige en de kinderen kregen nog wat extra informatie over de EOD…spannend!

De kriebels werden bij sommigen  al aardig stormachtig en het kon nu niet lang meer duren. Alles ging ineens in een razend snel tempo. Studio in, zitten op de tribune, het programma doorspreken, oefenen met klappen en juichen en ineens stonden de klok op 17:19:45. Nog 15 seconden en we gaan ‘live’!

Sascha en Evelien presenteren de show en alles gaat in één keer goed, wat knap. Het spannendste onderdeel van de show is het Z@pp-duel! Dian en Willem gaan strijden tegen twee kinderen van de Thijsseschool. Helaas eindigen wij op 3 punten en de Thijsseschool op 4. Dit betekent een frisse bak met derrie voor Juf Marike. Sportief vangt ze (samen met juf Kim) de liters gekleurde zure yoghurt (de volgende keer graag chocolade vla!!) op, om daarna gelijk onder een warme douche te stappen. Tijdens de show krijgen meerdere kinderen de beurt om wat te vragen of te zeggen en het lijkt alsof ze nooit anders doen. Wat een helden!

67342_423705514386714_236414952_n

Precies om 18:00 uur zijn we uit de lucht en kunnen we opgelucht adem halen. Onze ’40 minutes of fame’ hebben we gehad en daar hebben we behoorlijk trek van gekregen. Met de 14 meter lange bus van buschauffeur Marcel rijden we soepel door Hilversum heen om midden in het centrum 60 Happy Meals op te halen. Mc Hans (de manager van de Mc Donalds in Hilversum) komt aangerend met zijn kornuiten om ons allemaal te voorzien van onze bestelling, want zo gaat dat bij sterren.

Helaas moeten we de boot van half 9 aan ons voorbij laten gaan, maar de boot van half 10 brengt ons weer veilig terug naar Texel. Uitgeput komen we om 22:15 aan bij de bushalte om daar een warm ontvangst van de papa’s en mama’s te krijgen. Ze zijn natuurlijk super trots op onze sterren en de sterren zelf? Die hebben nog lang in hun dromen nagenoten van deze geweldige ervaring. Nu maar wachten op de volgende uitnodiging…want zo gaat dat in de TV-wereld…

Als u onderstaande link aanklikt, kunt u de foto’s van de sterren van de Bruinvis bekijken!

https://plus.google.com/photos/110043710641021498738/albums/5856713763166131665